2011. október 24., hétfő

MONOCHROME FACTOR







ÉV:2009
RÉSZEK:24
KATEGÓRIA:SHOUNEN AI, AKCIÓ,VÍGJÁTÉK,FANTASY


Történet:
Főszereplő Akira Nikaido,aki unalmas középiskolás éveit éli egyetlen barátjával,Kengo-val,és az őket állandóan üldöző kendocsapat tag, Aya-val.
Egy nap érkezike gy rejtélyes fazon,aki Shirogane-nek nevezi magát,és elmondja a fiúnak,hogy ő egy Árnyék,ahogy ezt mutatja is a bizonyíték(Shiroganénak nincsen árnyéka),és az ő sorsuk össze van kötve.
Este Kengo elcsalja,vagyis inkább elrángatja szószerint Akirát egy játékteremben ahol verekedés tör ki végül. Ezután megjelenik Ayu aki segítséget akar kérni,mert a suliban hagyta az alvós maciját,és nem tud nélküle aludni.
Az iskolában különös dolgok történnek és tűnnek fel.Köztük egy Árnyszörny,akit Shirogane fékez meg és elmondja,hogy ezek a kokuchik,amik az Árnyékvilágból származnak ahogy ő is.
Akira még mindig nem akar hinni a férfinak,így veszélybe kerül az élete,de ekkor ismét csak Shirogane lesz a megmentő. Egy csókkal átváltoztatja Árnyékká őt is,akit többé ember nem láthat.
Vagy mégis?
Később a gonosz elleni harchoz csatlakoznak még emberkék,így együttes erővel próbálják eléri,hogy a sötétség ne vegye át az uralmat a Világ felett.


Vélemény:
Tetszett,komolyan.
3 nap alatt végig is daráltam, ma pl egyben az utolsó 9 részt:)
Az OPENING eszméleten jóra sikeredett zenei téren legfőképp(ha jól hallom May'n énekli),de az animáció sem utolsó.Ha grafikánál tartunk az animáció rendben volt is rendben volt,volt egy olyan érzésem,hogy az ellentétes kontrasztokat próbálták ezzel mutatni,csak úgy mint a történet lényege is(Árnyék és Fény).
A karakterek klisések mégis viccesek,és ebből elég sok nevetséges helyzet is alakult ki.
Története le van zárva,de mégis úgy,hogy esetleges folytatás lehetséges legyen.De mégis így is nyugodtan megnézheti az is aki a lezárt történetű animéket szereti.
A főgonoszt én sejtettem már a közepe körül,hogy ki is lehet,és az igazam be is bizonyult,így már nem volt meglepetés. A vége pedig kicsit szomorú lett,de bejött:)

PILLANATKÉPEK






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése