2012. április 24., kedd

Sousei no Aquarion

ÉV: 2005

RÉSZEK: 26

KATEGÓRIA: MECHA, SCI-FI, FANTASY, AKCIÓ, VÍGJÁTÉK, DRÁMA, SZUPERERŐ, és kismértékben ROMANTIKUS


TÖRTÉNET


12000 évvel ezelőtt két Árnyangyal Apollonius és Toma, hogy életben tartsák az Élet fáját, embereket gyűjtöttek és áldoztak fel a fának.
Apollonius elárulta fajtáját azzal, hogy szerelmes lett egy emberbe, Celiane-ba és mellette küzdött az Árnyangyalok ellen.

Jelenidő.
12000 évvel később.
Létrehoztak egy létesítményt, ahol a különböző erőkkel bíró embereket összegyűjtötték, és felvették a harcot az Árnyangyalok ellen. Ők lennének az elementek, akik személyenként 1-1 mechát  irányítanak, amik képesek egy óriási mechává egyesülni(ami maga a folyamat, amikor először láttam, röhögtemXD) ha szinkronba kerül a testük és lelkük egyaránt. Ez az Aquarion.
Egyik ilyen element Silvia, aki Celiane reinkarnációja, és egy másik társával, Pierre-rel elmentek, hogy felkutassanak egy eddig ismeretlen elementet, aki állítólag Apollonius reinkarnációja. Ő lenne Apollo, a csavargógyerek, aki az utcán nevelkedett fel legjobb barátjával, Baron-nal, és még pár gyerekkel.
Apollo viselkedése állatias, szó szerint. Úgy ugrál, viselkedik, és még szaglászik is. Így veszi észre Silvia-t és Pierre-t, akikkel majd harcba bonyolódik, eközben pedig ismét csak jön az Árnyangyaloktól egy újabb begyűjtő akció, ahol Baron-t elkapják sok hasonló emberrel együtt, majd végül Apollo is a kezükre akad, miközben látja barátját, hogy elviszik, feléled az ereje, és az egyik mecha lehet úgy mondani, hogy magába szívja, vagyis érzékeli az erejét, és Apollo akarata ellenére is, de belekerül. Ezután harcolnak az Árnyangyalokkal, győznek, így miután Apollo-nak feléledt az ereje, beáll a többi elementek közé, és harcol az Árnyangyalok ellen, hogy megmentse Baron-t.

A leírtak közül ez még csak az anime 1.része volt.


Kis megjegyzés:
A most futó Aquarion Evol-nak ez az elődje. Nem 2.évadnak mondanám, mert itt is a szereplők Apollonius és Celiane reinkarnációi csak úgy mint Apollo és Silvia.
Két különálló történet, de még is egy. Úgy hogy nyugodtan megnézheti bárki az Evol-t is, de ezt aki látta az még jobban megérti a történések miértjét.


VÉLEMÉNY

A történetet úgy tudnám leírni, mint sötét, komoly és vicces. Egy idő után elkezd kibontakozni, emelett a szereplőket is egyre jobban megismerjük.
A harcok látványosak és a végső csata nagyon jóra sikeredett.
A karakterek fejlődnek, ahogy kell, főleg Apollo.
Egyedüli karakter akit nem szeretettem az Silvia bátyja, Sirius volt, már az első résztől kezdve unszimpi volt.
Az OST ismét csak jó.
Nem bántam meg egy percet sem, hogy rászántam, és érdekes történetet kaptam. Nem is vártam volna, hogy ennyire akció dús és hogy ennyire meg fogom szeretni.
Volt pár dolog ami szemet szúrt és emiatt kap tőlem

9/10 



PILLANATKÉPEK









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése