2014. szeptember 19., péntek

Love Stage! anime, Back Stage! light novel






ÉV: 2014
RÉSZEK: 10 
KATEGÓRIA: ROMANTIKUS, SHOUNEN AI, SLICE OF LIFE, VÍGJÁTÉK




A 2010 óta futó, azonos című manga alapján készült, ami 2 havonta jelenik meg és az anime az eddig elkészült 24 fejezetből 16 fejezetet dolgozott fel.



Történet

A 18 éves otaku megszállott Sena Izumi, aki a gyerekkora óta imádja Lalalulu-t, egy több generéciós szórakoztatóiparbeli családba született.
Szülei közül édesapja operaénekes, Sena Seiya, édesanyja Japán lekeresettebb színésze, Sena Nagisa míg bátyja egy rockbanda énekes frontembere, Sena Shougo.
A családnak van egy managere is, aki már 10 éve a Sena-Pro-nál dolgozik, ő Sagara Rei, akit Seiya talált az utcán 10 éve.
A család azt szeretné ha Izumi is a szórakoztatóiparban érvényesülne, de a fiú nem akar. Ő inkább egy mangaka szeretne lenne, persze a srácnak egy cseppnyi érzéke sincs a rajzoláshoz.
Régen, úgy 10 éve  Nagisa és Seiya egy reklámban vettek részt, ahová akkor 8 éves Izumi-t is magukkal vitték, ám az akkori reklámban szereplő kislány nem tud jönni, így az az ötlet születik, hogy Izumi-t öltöztessék be lánynak aki a virágcsokrot elkapja. Viszont ez egy kisgyereket megvisel ha nem sikerül, így Izumi is összepisili magát, ami azóta is kísérti 10 éve.
De most a Happy Wedding nevű akkor forgatott reklámhoz egy "10 évvel később" nevezetű reklámot szeretnének elkészíteni ugyanazzal a szereplőgárdával. Ez a feltétele ugyanis annak a kisfiúnak, aki Izumi mellett szerepelt akkor, és mostanra Japán egyik legfelkapottabb színésze lett, Ichijou Ryouma-nak, aki 10 éve akkor beleszeretett a lánynak hitt 8 ées Izumi-ba és azóta is keresi.
vajon hogy végződik, ha kiderül, hogy Izumi fiú, vagy, hogy Izumi tudja-e viszonozni egy másik férfi szerelmét? Ezek a fő kérdései az animének, ami vígjáték elemekben feledhetetlen.




VÉLEMÉNY



Ez minden tekintetben felülmúlja a mangát, kiemeli a tucat mangák közül.
A lezárást, aki már olvasta mangát eléggé kiszámítható, és elég sok original jelenetet kapott, ami egy részről kiegészítette a jelenetek közti dolgokat, másrészről viszont a Lalalulu-s részek legtöbbje tök felesleges és időpocsékolás. Nem egy eget rengető történet, de az animáció jót tett neki egyértelműen, és meghaltam néha a sok moe-ba, ami nálam ritka. A cuki faktor mellett a másik pozitív Í(sőt lehet pozitívabb eleme is) a vígjáték elem, ami nagyon jól sikerült.
Ryouma-t sokkal szerethetőbbé tette az animáció, és megzabáltam néha a srácot.
Izumi-t is lehet kedvelni, vele sincs annyira gond, csak elég sokszor behisztizik mint valami kisgyerek, de hát gazdag szülők gyereke, így lehet arra fogni, hogy el lett kényeztetve. Na de itt a legfőbb bűnös mégiscsak az Onii-chan. És ha már Onii-chan!
Daigo szerintem fantasztikusan hozta Shougo karakterét, és maga a karakter meganimálva még bolondabb mint rajzolva !guffaw !guffaw Nem egy jeleneten röhögtem hangosan rajta.
Rei pedig a pótmama, aki tényleg úgy is viselkedik, vigyáz Izumi-ra, egyengeti a karrierjét, akarja, hogy legyen belőle valaki. A Shougo-val lévő kapcsolatukról viszont egy-két megjegyzésen kívül abszolúte semmit nem mutattak!! De ezt majd később.
Az animáció teljesen rendben, az OP nagyon aranyos lett, és a zene sem rossz. Az ED sem rossz, de az valahogy nem került közel a szívemhez.
A két kis figura amit benne lehetett látni néha, a minap jöttem rá, hogy a mangakák azokkal jelzik magukat a mangában, így ez is át lett ültetve. Jobb rájönni később mint soha xD

Sok pozitívum mellé azért jön a fekete leves is, pontosabban 3 dolog zavart.
1. Hogy rövid a sorozat.
2. Hogy az original Lalalulu-s jelenetek kb. 95 % felesleges és unalmas volt.
3. És ez a legnagyobb csalódás, még pedig a Shougo-Rei kapcsolata bemutatásának elmaradása.
Nem vártam én is semmi egy rész Love Stage!, majd a következő rész a Back Stage! és így váltakoznak. Nem is álmodtam ilyenről, de azért legalább 1-1 aranyos kis szerelmi jelenettel közöttük igazán megdobhatták volna a népet.
Ők amúgy is sokkal jobb páros, és a light novel is jobb halkan megjegyzem.
Ennyi a negatívumom róla, ez a három, és ezeket leszámítva minden teljesen rendben volt.
Ha az ember pozitívan akar csalódni, akkor először a mangát olvassa majd utána az animét.

Novemberben érkezik még egy OAD is, ami ha az előzetest nézem, a manga 17.fejezetét fogja feldolgozni.


9/10











--------------------------------------------------------------



BACK STAGE!



Erről is muszáj írnom, mivel szintén kapcsolódik az animéhez, hisz ebben Shougo és Rei szerelmi kapcsolata kerül boncolgatásra, ami közel 10 évet ölel fel.
A light novel a Love Stage! mangához viszonyítva itt alig lehet felfedezni vígjáték elemet, itt az érzelmeken, az érzelmek felismerésén, a viszonzatlan szerelem elérésén van a hangsúly némi drámával, hogy az ember mennyire képes elmenni, hogy a viszonzatlan szerelemből végül kölcsönös legyen. Sokkal több potenciál van ebben,
Az ő kapcsolatukat inkább láttam volna anime formájában, mivel 8 fejezet készült (az jó kérdés, hogy eddig, vagy sem, mert elég befejezettnek tűnt, viszont nincs lezárva tudtommal), ami tökéletesen belefért volna egy 12-13 részes animébe.
Bár nagyon sok, részletes leírt bőven 18-as szexjeleneteket tartalmaz, amit maximum kihagytak volna.
Akinek tetszett a Love Stage!, próbálkozzon meg a Back Stage! light novelekkel, (angolra a September Scanlations fordítja és jelenleg az 5.fejezetet kezdte el angolra fordítani) mivel eddig akiktől hallottam miután ezt elolvasta a Back Stage! szinte mindenkinek jobban bejött.
Egy próbát megér.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése