2011. november 12., szombat

EVE NO JIKAN





ÉV:2008-2009
RÉSZEK: 6 ONA
KATEGÓRIA:ISKOLAI ÉLET,ROMANTIKUS,SCI-FI, RÖVID RÉSZEK,DRÁMA


Történet
A jövőben járunk, ahol szinte minden háztartásban van már egy robot.
A főszereplőnknek, Rikuo- ék családjában is él egy. Erősen érdeklik őt a robotok, persze próbálja tagadni,mert a tinik körében van egy kifejezés a "dore-kei", ami annyit tesz, hogy képtelen a robotja nélkül élni és nincsenek barátai sem.
Egyik nap Rikuo észreveszi, hogy a robotja olyan utasítást végzett el, amit senki sem adott neki,majd a neki szegezett válaszra hazudott.
Rikuo és barátja, Masaki utánajárnak a dolgoknak, és a robotja koordinátái segítségével ahol járt, eljutnak egy kávézóhoz.
Belépve a táblán az áll, hogy
"Itt a robotok és az emberek egyenlőek."

Odalép hozzájuk egy kislány, Akiko és hosszasan elcseverésznek.
Másnap az iskolában a tanítás végeztével óriási meglepetéssel találja szembe magát a 2 fiú. Akiko egy andriod ,és teljesen robotként viselkedik.Pont úgy ahogy az összes...

A történet végülis nem csak Akiko-ról szól végig,hanem a kávézóba betérő vendégekről,akikről nem lehet eldönteni,hogy emberek vagy andriodok. Később kiderül, hogy a robotok is ugyanúgy érző lények mint az emberek....

VÉLEMÉNY:
Nagyon tetszett. Egyedi volt a története és a hangulata is. Az ahogy a robotok el vannak nyomva,miközben éreznek, szerintem szomorú volt, de itt a kávézóban maguk lehetnek. Kb. ahhoz tudnám hasonlítani mint amikor meleg bárba megy az ember. Filmileg pedig az Én, a robot című film ugrott be először.
A rajzolás nagyon szép. A karakterdizájn már annyira nem jött be,de az érzelmek az arcukon igen.
Ez a 6 ONA, nem is. 5 ONA és a 6.OVA mivel az első 5 rész 15 percesek és a 6. rész pedig 27 perces. Szóval ez a 6 rész többet nyújtott nekem mint akár egy 26 részes sorozat, amiből már volt kb. 1000 ugyanolyan.
Ezt tényleg csak ajánlani tudom!!!!
2 óra alatt bőven meg van:)


10/10


PILLANATKÉPEK









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése