2011. június 30., csütörtök

ANGEL BEATS!



ÉV:2010
RÉSZEK:13
KATEGÓRIA: FANTASY, VÍGJÁTÉK,AKCIÓ,DRÁMA,TRAGÉDIA,ROMANTIKUS,SEINEN



TÖRTÉNET
Otonashi éppen csak magához tér máris egy fegyverrel felszerelkezett lánnyal(Yurieppevel) találkozik aki épp egy angyalt készül lelőni. A fiú odasiet az angyalhoz,hogy figyelmeztesse meg akarják ölni, de helyette a fiút szúrja le az angyal. Másnap amikor a fiú magához tér a Frontvonal főhadiszállásán találja magát,ami azért alakult,hogy az angyalt meg tudják állítani.
Otonashi egy kis gondolkodás után csatlakozik a fura csapathoz,de eleinte csak azért még vissza nem szerzi az emlékeit,de későbbiekben már meg is szereti ezt a kis bagázst.
Az első pár rész arról szól,hogy hogyan is próbálják az angyalt megállítani aki egyben az iskola diáktanács elnöke is.Ám nem sokkal később fordul a kocka és az angyal helyére a diáktanács alelnöke kerül mint veszélyes célpont. Ekkor azt hinné az ember,hogy minden rendben amikor már az alelnök is megjavul és ő is a csapat mellé áll mint Otonashi csodálója, de utána jön csak a két igazi veszély. Az első személyében az angyal Angel Player programja,amitől osztódik saját akaratán kívül és gonosz klónjai lesznek,még a második és egyben végső veszély az Árnyékok.

A világ ahol vannak
Ezt lehet nevezni a halál és az újjászületés közötti életnek,itt senki sem tud meghalni. Ide kerülnek azok az emberek/lelkek akiknek szomorú és tragikus gyerekkoruk volt és még nem sikerült teljesíteniük a kívánságukat,hogy tovább tudjanak lépni és reinkarnálódni.
Itt 2 részre lehet osztani az embereket. Vannak az emberek akik tényleg itt vannak a tragikus sorsúak és vannak NPCk akik lélektelenek,vagyis csak bábok akik ott vannak mint kitöltés.

Szereplők:
Otonoashi Yuzuru,Tachibana Kanade(angyal), Hinata(ő a kedvencem), Nakamura Yuri, Fujimaki, Hisako, Yui, Naoi Ayato(másik kedvencem),Noda,Ooyama, Shiina(az "együgyű"), TK(az örök táncos), Takamatsu(az "izomagyú"),Takeyama(Krisztus)
 Ők a főbb szereplők így elég hosszú lenne elemezni őket,de minden egyes karakter nagyon szerethető:))

VÉLEMÉNY:
2010 legjobb animéje ez egyértelmű. Eddig azt hittem,hogy a Kuragehime viszi a pálmát de ez lekörözi.
Minden meg van benne aminek egy animébe kell,hogy legyen.Fantasy,akció,vígjáték,tragédia,dráma,romantika és miegyek.
Külön kiemelnék 3 dolgot ami igazán bejött.
Az első lenne a visszatekintés,hogy a szereplőknek,milyen is volt az életük(itt mind megrázó és szomorú hisz azért kerültek oda).
A második a vígjáték. Nem agyoncsépelt poénok, az ember csak nevetni tud rajta. Nemis,inkább sírni a nevetéstől.
A harmadik pedig a dráma/tragédia. Bizonyos mennyiségekben volt adagolva,de mégis nagy hatással lesz/van/volt az emberrel. Plusz ott van a végén egy kis csattanó,amit nem nagyon képzelt volna az ember,ami miat még szomorúbb lesz. Annyit elárulok azért csak,hogy SZÍV:)
A zenéje tényleg nagyon szép az OPENING főleg.
Karakterek között nincs nagyon akit ne bírnék,talán csak Kanade. Itt nincs olyan,hogy "Ez az én barátom! Nem ő az enyém!" féle durvulás.
Összességében egy nagyon megható és egyben vicces,akcióval megspékelt anime ami méltán elnyerhetné a 2010 legjobb anime címet:))

ANIMÉBŐL KÉPEK ÍZELÍTŐNEK
























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése