2014. április 10., csütörtök

Nagi no Asukara










ÉV: 2013-2014
RÉSZEK: 26
KATEGÓRIA: DRÁMA, FANTASY, ROMANTIKUS, SLICE OF LIFE, SEINEN


Történet

Régen minden ember a vízben élt, ám mostanra a legtöbben elhagyták, és a szárazföldön élnek.
Shioshishio, a víz alatti egyik kis város, ahol bezárták az iskolát, így az addig odajáró 4 diáknak, Hikari-nak,Manaka-nak, Chisaki-nak és Kaname-nek, muszáj a felszíni iskolába átiratkozni.
Első nap Manaka megkésve, de a többiek után indul, és ekkor egy halászhálóval kifogja a későbbi osztálytársa, Tsumugu. Így viccesnek hangzik,ám akkor egy nagyon szép monológot hallhatunk, ami igaznak bizonyul,és végigkíséri az egész animét.
Tehát a vízi emberek beiratkoznak a felszíni iskolába, Tsumugu pedig az osztálytársuk lesz. Kezdetben Hikari, Manaka Tsumugu iránt szerelme miatt, a fiút állandóan piszkálja, féltékeny és egyebek, de rájön, hogy ő egy normális fiú, így a későbbiekben ők öten összebarátkoznak, és az évente megrendezendő vízi szertartásra készülnek, ahol egy, a tenger istenének való áldozatot kell felmutatniuk.
A gyerekek nagy hévvel készülődnek, de nem minden úgy sül el, ahogy azt ők elképzelték.


Nagyjából a történet leírásom az anime első 13 részét mutatja be, ahol a slice of life részek, karakterbemutatások, a szerelmi sokszögek előkészítése, és a történet konfliktus helyzetének előkészítése zajlik. Az anime második felében következik be a dráma, a nagyszerűen felépített történet megoldása, és a romantikus sokszögek is elrendeződése.



Vélemény

A P.A. Works végre valami nagyszerűt hozott össze újra, mert a Hanasaku Iroha óta egy animéjüket sem tudtam élvezni, de ez viszont még azt is messze felülmúlta, így megbocsájtok.
Ez... egyszerűen... ELKÉPESZTŐ!!
Az AnoHana óta nem láttam ennyire jó romantikus drámát. Mondjuk az AnoHana hasonlat érthető, hisz ugyanaz a rendező.
A történet jól felépített. Az első felében inkább a karakterek bemutatása, a slice of life részek dominálnak, illetve az anime második feléhez való konfliktusok, szerelmi sokszögek előkészítése.
Az anime második felében pedig jött a dráma és a romantikus sokszögek teljes kibontakozása, ahol az ember találgat ki kivel is jön össze, és hogy is oldják meg a kialakult helyzetet.
Hangulat telitalálat. Minden műfaj tökéletes van adagolva, átérezhető a romantikus részektől, a drámán át a fantasy-ig, slice of life-ig, szóval MINDEN!
A legjobb részek szerintem a 13.-15.-ig, a 24., és a 26.rész volt.
A 26. rész tökéletes befejezés volt, semmi változtatást nem raknék bele, annyira át tudtam érezni, hogy amikor elkezdtem könnyeket hullatni akkor vettem észre. 
A képi világ szintén elképesztő, nem lehet rá mást mondani. Gyönyörű,gyönyörű, gyönyörű. A tenger, a kék és fehér színek az egész anime alatt, a téli tájkép.
Illetve mintha a tenger állapota lett volna a metaforája a hangulatnak.
Ez a tengeri ember-földi ember teljesen új volt.
És akkor a karakterek.
Hikari az első pár részben irritált az erőszakosságával, de a karakterváltozás jót tett neki, és felnőtt az anime alatt.
Manaka kedves szereplő, de inkább Miuna-val szimpatizáltam. De mégis abszolút kedvencem Chisaki volt. Egy kedves, egyszerű lány akit nem lehet nem szeretni. 
Kaname és Tsumugu akik a háttérből figyelők az anime első felében, de a másodikban kibontakoznak.
Az aláfestő zenék csodálatosak! A 2.openinget ha valaki megnézni, és tetszik neki, annak az anime is fog, mert tökéletes átadja a hangulatát.
Összegezve, erről az animéről nem tudok rosszat mondani. Minden tetszett benne, de ami a leginkább megkapó benne az a drámai hangulat.
Az utolsó rész előtt egy 9,5 ponttal akartam zárni, de egy ilyen megindító, egy ilyen tökéletes befejezés után nincs szívem 10 pontnál kevesebbet adni.


10/10


PILLANATKÉPEK









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése