2011. szeptember 30., péntek

2011 NYÁRI ANIMÉKRŐL VÉLEMÉNYEM

BLOOD-C




Az első rész után még volt egy olyan gondolatom,hogy
"Na jó,ez még első rész,még nem indult be a történet,nyugi ha még nem történt semmi".
DE!!!! ez a vélemény nem változott az elkövetkező 9 részben sem.
Saya dalolását rühelltem,sőt az ikrek idegesítőek voltak, Tokizane volt az egyetlen jóra való karakter. Erre a sorba megdöglenek,először még csak a falukból emberek,azután sorban Saya barátai, miközben ő csak áll és nézi,majd amikor már kaputt a barátoknak és a szegény pékség tulajdonosának is,bekattan a csaj fejében valami,hogy "Hú kard van a kezemben, harcolni kellene már!". De mondom mindez azután,hogy kinyírtak mindenkit körülötte a Régi korok gyermekei.-.-"
Az iskolából már csak az osztályfőnök és  az osztályelnök van életben,erre a Tancsi néni, végre Sayanak mutat egy "jelet"(amin épeszű ember elgondolkodna egyből),hogy a tekercsek amik kb több 10000 évesek tiszta lapon vannak,nem látszik meg a kor(Mondom ez az első értelmesnek mondható jelenet és ez a 11.rész!!!!!) Majd kimennek és újjáélednek az osztálytársak(Tokizane és az Ikrek) kiderül,hogy valójában Saya a főszereplője egy filmnek,amiben ők a főbb szereplők, és végre fel akarják Saya vámpír öntudatát ébreszteni,hogy véget érhessen ez a játék, amit már kb 1-2 éve játszanak mert kell nekik a pénz és meg is szeretnének már szabadulni. Az abszolút csalódás nálam itt Tokizane volt,akkora egy sóher köcsög, akit még az ég nem látott,plusz rühelli Saya-t. Az ikrek pedig yakuzák, a Sensei pedig azért vállalta el a szerepet, mert a tudománykaron a legnagyobb szenvedélye az volt,hogy a legenda amit olvasott Sayaról igaz-e.
De ott van még maga a rendező aki Fumito-san aki a fő-FŐKÖCSÖG!!!Ez a fasz végig unszimpatikus volt nekem,erre tessék,igazam lett.
Az utcsó rész max csak arról szólt,hogy az egész falut amit felépítettek a statisztákkal együtt kinyírták,és a főbb szereplőket is,csak Fumito-san marad életben.Végül Saya kap egy golyót a szemébe amitől elveszti a fél szemét,majd kb napokig depressziós,aztán rá mit tudom én,kb 2 napra beköti a szemét ami még mindig vérzik(Van egyáltalán ennyi vér-.-") és elindult bosszút állni amiért Fumito mindenkit kinyírt és már végig játszott vele, a többit a paraszt meg megtudja majd a 2012.06.02-én bemutatott moziban-.-""""""""""
Az egyetlen amit sajnáltam az az osztályelnök,ő volt az egyetlen embernek mondható karakter az egész sorozatban,erre szitává lövik,köcsögök-.-
Ami még zavaró ezeken kívül is,az amit már írtam Saya dalolászása, a spriccelő vér, ami nem is kellene, az értelmetlen kínlódások.
A zenéje egyébként rendben volt,az OPENING főleg.
A karakterek a legtöbb szar,Sayaval az élen.

5/10






SACRED SEVEN




Az egyik legjobban várt anime és nem csalódtam.Végig akciódús,nincsen semmi eltúlozva.A zenéje valami isteni,főleg az OPENING. Az akciójelenetek mozgalmasra elkészítve,jó karakterek,jó történet.
1 szó mint 100, a nyári top3ban benne volt.

10/10




HANA-SAKU IROHA






Ahhoz képest,hogy el sem akartam kezdeni tavasszal nézni,nagyon megszerettem:)
Slice of life létére fenn tudja tartani az érdeklődést. Drámai,vicces és romantikus,de nem eltúlozva. Volt pár rész amit végigtekergettem nem hazudok,de összességében egész jó volt.
Minchi karakterét szerettem a legjobban.
A zenéje itt is az openingek abszolút nyerők voltak.

8/10




UTA NO PRINCE

Ez volt amit vártam a legjobban,helyette ezt kaptam:Egy nagy nulla.
Kiszámítható már akkor amikor mutatják az openinget. Majd kb az első 6 rész arról szól,hogy a fiúk karaktereit bemutatja részenként,azután Hayato szenvedéseit, a fekete cica titkát,és után jöhet a már openinggel kiszámított végikifejlett-.-" Óriási bukta ez az anime.
A karakterek klisések,sőt még jól sincsenek felépítve. A zene egyszerű, a történet semmi.
Amit értékelni tudtam ebben az animébe, az a rajzolás, az opening(fiúk tánca), a Hayatós koncertes rész(asszem a 6.részben(?) volt)....és ezzel ennyi is.

5/10




USAGI DROP


Ez egy nagyon édes,vicces és szeretnivaló anime volt.
Daikichi és Rin nagyszerű karakterek voltak,és a történet sem mindennapi.
Egy rossz szót nem tudok rá mondani,max csak annyit,hogy nincs vége. De hát kb a manga felét dolgozta fel így remény talán van egy 2.évadra,amikor Rin már tini:P

8/10



2011. szeptember 25., vasárnap

CLOSE THE LOST DOOR OVA

ÉV:2007
RÉSZEK:1
KATEGÓRIA:YAOI,VÍGJÁTÉK


Történet:
Nagai legjobb barátja,Saitou most házasodik,így elveszti a legjobb barátját és egyben a szerelmét is.
Egy szóval megviseli,ezért elmegy inni.Ott megismerkedik Honda-val,aki pedig eredetileg pár éve a menyasszonnyal járt. Nagai annyira berúg,hogy Honda vesz ki neki egy szobát,majd megpróbálja megnyugtatni egy csókkal az egyébként hetero pasi.
Másnap kiderül,hogy Saitou felesége már a nászéjszaka után megszökött,így Nagai szemében felcsillan egy kis remény,de most már Saitou mellett Honda-val is elkezdi érezni a kötődést.

Hát......ez volt életem legszarabb yaoi-ja eddig ennyit tudom róla csak mondani.
A rajzolás pocsék,zene szinte nincs is benne, a történet.....hát klisés enyhén kifejezve.

5/10, jó szándékkal!!!!!!


PILLANATKÉPEK

HYAKUJITSU NO BARA OVA

ÉV:2009
RÉSZEK:2
KATEGÓRIA:AKCIÓ,HÁBORÚS,YAOI,DRÁMA,JOSIE


Történet:
A II.világháború kellős közepén játszódik.
A parancsnok,Taki Reizen,aki most ért haza külföldről és magával hozta Klaus-t aki akivel az iskola alatt ismerkedett meg. Ő lesz a kapitány,illetve Taki lovagja.De itt nem kell még megállni,Taki egy "Szűzi Rózsa".Azér tisztelik őt,mert az istenek által meg lett áldva,vagyis addig nem lehet szexuális kapcsolata amíg meg nem házasodik.Ezt nem tudta Klaus,és hát tiltott viszonyt kezdett a parancsnokkal.
Végülis ennyiről szól a 2 részes OVA.
A karakterdizájn Klaus részéről nem jött be,nálam az abszolút befutó Taki lett e téren.
Ne csak yaoi-t képzeljetek el végig,itt tényleg a háborús résszel is foglalkoznak.
Nem sok de nekem tetszett,egyszer mindenképp érdemes megnézni.

9/10


PILLANATKÉPEK

NATSUME YUUJINCHOU

ÉV:2008
RÉSZEK:13
KATEGÓRIA:DRÁMA,JOSIE,FANTASY,MISZTIKUS,VÍGJÁTÉK,SHOUJO


Történet
Natsumenek van egy különleges képessége,vagyis látja a szellemeket.
Rokonaihoz költözik vidékre,ahol találkozik egy macska alakú youkai-val,és felvilágosítja Natsumét,hogy a nagymamája is látta a szellemeket,erről pedig volt egy könyve,a Barátok könyve,amibe le volt az írva a különböző szellemek neve, és amelyik neve benne volt,annak segítenie kellett neki. Ezt a könyvet örökli a fiú,amit nem is egy youkai el akar venni.

Részenként különböző történet van,ami legtöbbször drámai. Josie így nem nagyon történik azonkívül semmi,hogy Natsume segít nekik.
Kb én 1-2 részenként néztem,de bealudtam majdnem rajta.Nem azt mondom,hogy rossz mert nyugtató tényleg,de annyira nem történik szerintem semmi benne,hogy az a baj.
A zenéje és a rajzolása is ezt adja vissza(nyugtató). Natsume karakterét szerettem,nem volt vele gondom,de szerintem a 2. és a 3.évadot hanyagolom,azért annyira nem fogott meg,talán majd pár év múlva előveszem.

7/10


PILLANATKÉPEK

TEGAMI BACHI-LETTER BE

ÉV:2009-2010
RÉSZEK:25
KATEGÓRIA:FANTASY,DRÁMA,SHOUNEN,SZUPERERŐ,KALAND


Történet:
Gauchi egy levélméh,aki a legjobb akar lenni a szakmájában,így segíteni tudna a pénzzel,hogy a tolószékbe került testvérén tudjon segíteni. Egyik ilyen munkája során imeri meg Lag Seeing-et aki egy levél.A 9 éves kisfiút kell elszállítania a megadott a címre.Az út során kiderül,hogy Lag anyukája a fővárosba ment,és ezért kerül az egyik ismerőshöz.
Lag és Gauchi összebarátkoznak és a levél átvátel út,Lag elmondja Gauchinak,hogy ő is ilyen levél méh szeretne lenni.
5 évvel később Lag meg is próbálkozik,fel is veszik,és kalandja az első levéllel kezdődik,aki neki is egy ember lesz,vagyis inkább Maka(ember szörny karokkal és tűéles hajjal,ritka),egy lány személyéneki később Niche lesz a neve. A lány nagyon megkedveli a fiút(azért mert ad neki egy alsónadrágotXD),így ő lesz Lag dingója, ja és ott van Steak(nem tudom mi akar lenniXD),a vésztartalék kaja.
Nem sokkal Lag megtudja,hogy akkor 5 évvel ezelőtt Gauchi eltűnt egy levélkézbesítés során,így az ő felkutatása lesz az egyik újabb cél.
A történet a Méhkasban és a kalandokkal teli levélkézbesítést mutatja be.
Vagy részenként de valamikor 2 részenként van egy új történet.
Drámainak drámai,és vannak benne tényleg szép történetek,de Lag azzal az állandó bőgésével valamikor már az idegeimre ment.Gauchiról nem nagyon lehet sok mindent megtudni az első évad során.Niche-t és Steaket bírtam,sőt  még a többi Levél méhet is:)
A zenéje nyugtató,de semmi egyéb, a rajzolása nagyon jó lett,de azok a CG-s bogarak valami irtó rondák.
Az alternatív világot nem nagyon használták ki,legalábbis többet vártam volna tőle,vagy legalábbis jobb bemutatást róla.

Egyzser mindenképp meg lehet nézni,neki is kezdtem a 2.évadnak:)
8/10


PILLANATKÉPEK

2011. szeptember 22., csütörtök

NODAME CANTABILE

Paris-henről már írtam ismertetőt mivel azt láttam legelőször végig(akkoriban az Animaxen néztem az első évadot:D)

ÉV:2007
RÉSZEK:23+SPECIEL
KATEGÓRIA:ZENÉS,ROMANTIKUS,VÍGJÁTÉK,JOSIE,DRÁMA


Történet:
Chiaki kiskora óta  karmester szeretne lenni mióta látta vezényelni Viera karmester.
Egy zeneiskolai akadémiára jár,ahol zongorán tanul,de át akar váltani a karmesteri szakra.
Egyik nap járkál az iskolában és meghallja,hogy valaki zongorán játszik,ami eleinte sérti a fülét,de meglátja benne a szépet.
Aznap este elmegy volt barátnőjével iszogatni,és másnap egy szennyes,büdös,szeméttel telerakott szobában ébred zongoraszóra amit ugyanaz a lány játszott mint az iskolában,Noda Megumi(Nodame).
Chiaki ezt nem bírja és kitakarítja a lány lakását,sőt még a lányt meg is fürdeni.
Majd kiderül,hogy ugyanahhoz az új tanárhoz is járnak,és együtt kell felkészülniük egy számra amire 1 hetet kapnak.
Nodame már az az elején beleszeret Chiakiba,aki olyan mint valami gondviselő,főz,most,takarít Nodame-re,mivel szomszédok.A történetben jön még Stresemann, az őrült német karmester aki egy öreg perverz, Mine,a hegedűs,aki egy orkesztrát szeretne alakítani(ami később lesz is),és a dobos fiú(!),aki szerelmes Chiakibe,így el sokszor vicces összetűzése van Nodameval.

Összesítve, az történet első felében inkább a poénok dominálnak,a második felében a zene,vagyis az orkesztra amit alakítottak, és a harmadik felében pedig a zene,romantika és dráma törekesztek
Nekem nem volt vele gondom csak annyi,hogy a közepe egy kicsit uncsi volt,és a fellépésék is állóképekből álltak.
Nodame karaktere óriásira sikeredett,csakúgy mint Chiaki a maga hűvös viselkedésével.
A poénokon sírva nevettem,és ritkán mondom ezt,de a magyar szinkrontól sokkal jobban bejött.

9/10


PILLANATKÉPEK:

SETO NO HANAYOME OVA















ÉV:2008-2009
RÉSZEK: 2
KATEGÓRIA:PARÓDIA,ŐRÜLTSÉG,ISKOLAI ÉLET,FANTASY,SHOUNEN,ROMANTIKUS

Történet:
1.rész
Az iskola 3.évébe lépnek hőseink,vagyis Nagasumi kivételével,akiről Seto papa gondoskodott.
Elkülönítőbe küldte,ahol egy bűnözőkkel teli "osztálytársai" vannak. Azalatt az idő alatt még Nagasumi próbálja túlélni,addig az ő helyére kerül egy új osztálytárs és ezzel elindult a tanár és "diák" között régóta ismert harc.

Az első rész második felében moziba megyünk,ahol most adják Bunta Willis új filmjét(itt is kis paródiaXD),majd találkoznak egy velejéig megszálott Bunta Willis rajongó lánnyal,sőt még a mozit a felrobbantás is veszélyezteti.

2.rész
Shiranui egy "kisebb" balesetet okozott egy kis vendéglőben,ezért a kár ledolgozása végett,beáll cselédnek és ebben a többi osztálytárs is segédkezik.

2.rész 2.fele pedig elég horrorisztikusra sikeredett. De végén kiderül minden.

VÉLEMÉNY:
Összességében nálam egyáltalán nem múlja felül a sorozatot,van benne poén de nekem erőltetett volt már,nem úgy mint a sorozatban.

PILLANATKÉPEK