2011. június 30., csütörtök

ANGEL BEATS!



ÉV:2010
RÉSZEK:13
KATEGÓRIA: FANTASY, VÍGJÁTÉK,AKCIÓ,DRÁMA,TRAGÉDIA,ROMANTIKUS,SEINEN



TÖRTÉNET
Otonashi éppen csak magához tér máris egy fegyverrel felszerelkezett lánnyal(Yurieppevel) találkozik aki épp egy angyalt készül lelőni. A fiú odasiet az angyalhoz,hogy figyelmeztesse meg akarják ölni, de helyette a fiút szúrja le az angyal. Másnap amikor a fiú magához tér a Frontvonal főhadiszállásán találja magát,ami azért alakult,hogy az angyalt meg tudják állítani.
Otonashi egy kis gondolkodás után csatlakozik a fura csapathoz,de eleinte csak azért még vissza nem szerzi az emlékeit,de későbbiekben már meg is szereti ezt a kis bagázst.
Az első pár rész arról szól,hogy hogyan is próbálják az angyalt megállítani aki egyben az iskola diáktanács elnöke is.Ám nem sokkal később fordul a kocka és az angyal helyére a diáktanács alelnöke kerül mint veszélyes célpont. Ekkor azt hinné az ember,hogy minden rendben amikor már az alelnök is megjavul és ő is a csapat mellé áll mint Otonashi csodálója, de utána jön csak a két igazi veszély. Az első személyében az angyal Angel Player programja,amitől osztódik saját akaratán kívül és gonosz klónjai lesznek,még a második és egyben végső veszély az Árnyékok.

A világ ahol vannak
Ezt lehet nevezni a halál és az újjászületés közötti életnek,itt senki sem tud meghalni. Ide kerülnek azok az emberek/lelkek akiknek szomorú és tragikus gyerekkoruk volt és még nem sikerült teljesíteniük a kívánságukat,hogy tovább tudjanak lépni és reinkarnálódni.
Itt 2 részre lehet osztani az embereket. Vannak az emberek akik tényleg itt vannak a tragikus sorsúak és vannak NPCk akik lélektelenek,vagyis csak bábok akik ott vannak mint kitöltés.

Szereplők:
Otonoashi Yuzuru,Tachibana Kanade(angyal), Hinata(ő a kedvencem), Nakamura Yuri, Fujimaki, Hisako, Yui, Naoi Ayato(másik kedvencem),Noda,Ooyama, Shiina(az "együgyű"), TK(az örök táncos), Takamatsu(az "izomagyú"),Takeyama(Krisztus)
 Ők a főbb szereplők így elég hosszú lenne elemezni őket,de minden egyes karakter nagyon szerethető:))

VÉLEMÉNY:
2010 legjobb animéje ez egyértelmű. Eddig azt hittem,hogy a Kuragehime viszi a pálmát de ez lekörözi.
Minden meg van benne aminek egy animébe kell,hogy legyen.Fantasy,akció,vígjáték,tragédia,dráma,romantika és miegyek.
Külön kiemelnék 3 dolgot ami igazán bejött.
Az első lenne a visszatekintés,hogy a szereplőknek,milyen is volt az életük(itt mind megrázó és szomorú hisz azért kerültek oda).
A második a vígjáték. Nem agyoncsépelt poénok, az ember csak nevetni tud rajta. Nemis,inkább sírni a nevetéstől.
A harmadik pedig a dráma/tragédia. Bizonyos mennyiségekben volt adagolva,de mégis nagy hatással lesz/van/volt az emberrel. Plusz ott van a végén egy kis csattanó,amit nem nagyon képzelt volna az ember,ami miat még szomorúbb lesz. Annyit elárulok azért csak,hogy SZÍV:)
A zenéje tényleg nagyon szép az OPENING főleg.
Karakterek között nincs nagyon akit ne bírnék,talán csak Kanade. Itt nincs olyan,hogy "Ez az én barátom! Nem ő az enyém!" féle durvulás.
Összességében egy nagyon megható és egyben vicces,akcióval megspékelt anime ami méltán elnyerhetné a 2010 legjobb anime címet:))

ANIMÉBŐL KÉPEK ÍZELÍTŐNEK
























2011. június 26., vasárnap

2011 TAVASZ ANIMÉI(végignézés után)

Ano Hana

Részek:11
KATEGÓRIA:seinen,természetfeletti,dráma,tragédia,romantikus

TÖRTÉNET
Először nem is akartam elkezdeni de egyáltalán nem bántam meg sőt.... egyértelműen a szezonbéli kedvencem lett. Nem az az elnyűtt klisés dolgokkal van tele a története. A karakterek mind egyediek,mégha annyira nem is lehet őket megismerni.Tényleg ebben az animében nem volt olyan akit ne szerettem volna.
Az első perctől az utolsóig tartotta ugyanazt a szintet,elég sokat könnyeztem rajta megmondom az igazat,pedig ez ritka.
Az opening és az ending nagyon jó kis zene(mondjuk az END jobban bejönXD).
Egy rossz szó nincs rá részemről komolyan. Ha minden anime ilyen lenne, akkor Hawaii lenneXD
10/10

Aki nem ismeri azért röviden elmondanám, 6 jóbarátról szól,akik gyermekkorukban nagyon össze voltak nőve,de az egyik napon történt egy baleset amiben Menma meghalt. 10 évre rá járunk ahol is Jintannál lakik Menma szelleme,mivel nem tudott feljutni a mennybe,mert van még egy megoldatlan ügye a Földön. Ez történetesen egy kívánság lenne amit teljesítenie kell,csak már most még meg kell fejteni mi is volt az a kívánság amit végre is kell hajtania,hogy békében nyugodhasson.




Sekai-ichi Hatsukoi

Részek:12
Kategória:yaoi,vígjáték

TÖRTÉNET
Már nagyon vártam télen ahogy meg tudtam szinte örömtáncot jártamXD még azon a napon végig is olvastam a mangáját(ami pillanatnyilag 5 kötet).
Junjou Romanticát láttam szóval hasonló hisz a mangaka is ugyanaz. A rajzolása a megszokott JR-s, a hátterek viszont nekem jobban kidolgozottabbaknak tűntek mint az elődé.
A mangához képest erősen ki lettek vágva a pornográfos jelentek,szóval ha vki amitt kezdené el nézni akkor sorry,az nincs benneXD
A története bevezet minket,hogy milyen is egy mangaszerkesztő élete egy kis viccel megspékelve.
A karakterek mind a JRbe,mind itt se nagyon voltak belsőleg kifejlesztve,de hát a yaoiknál már ez szinte megszokott.
A zenéjét szerettem,itt is inkább az ending jött be zeneileg. Viszont az opening pörgősebbre sikerült,amit jobban szeretem mindig is:)
Erre sem nagyon tudok rosszat mondani,talán csak karakterek kifejletlenségét ha hibát akarok keresni.
Reménykedek egy 2.évadban és szerintem lesz is ősszel mivel hogy a 2.OVA már ki van írva szeptemberre:)
9/10

Röviden a történet,Ritsu szerelmet vall Takanónak még középsuliban,majd elkezdenek járni,de egy kis félréértés miatt "szakítanak"(vagyis Ritsu elmenekül külföldre). Rá 10 évre Ritsu új munkahelyén a Murakawa kiadónál a shoujo manga részlegre kerül mint szerkesztő,ahol is Takano a főszerkesztő. Először egyikőjük sem ismeri fel a másikat. A későbbiekben meg lehet tudni,hogy Takano még mindig szereti Ritsut blablablabla,viszont Ritsu minden eszközzel megpróbál ellenállni,hogy újra belészeressen. Ez lenne az első páros. Mivel itt 3 páros van a megszokott JRhez vissztérve ismét.
A 2.páros a Marakawa egy másik szerkesztője és a gyerekkori barátja egyben,az ő szerkesztője is.
A 3.páros(aki a kedvencem) egy harmadik szerkesztő aki még soha nem volt szerelmes, csak egy éjszakás kalandjai voltak,és csak a külsőségeket nézte.Ám az egyik könyvesboltban megakad a szeme az egyik eladófiún.:)


30-sai no hoken Taiiku

Részek:12
Kategória:ecchi,romantikus,paródia,vígjáték

TÖRTÉNET
Az első kép alapján amit láttam róla még tavaly ősszel azt hittem,hogy ez lesz a tavaszi shoujo de tévedtem. De még mennyit!!!XD ez egy vérbeli ecchi, mégha cenzúrázva is van.
Ez egy kivétel szerintem az ecchik közül,mivel a legtöbbnél nincs annyira történet,de ebben van,hogy mi is a cél a végén.
A poénok terén hatalmas,főleg együtt a rajzokkal.Igaz,azok nem annyira kidolgozottak,de inkább itt poén a lényeg. Nem volt sok karakter amitől vártam volna egy "jobban meg lehet ismerni a személyeket,azért van ilyen kevés karakter",de ez elmaradt. De végülis ez is csak tetszett,mert elnyomta a jó duma benne.
9/10

Röviden,erről írtam pont AA-n ismertetőt szóval hasonló leszXD
Imagawa 30 éves és még mindig szűz. Ott van még mellé Andou-san aki szintén 30 éves és szűz. Maguk mellé kapnak 2-2 Szexitent,hogy segítsenek nekik,hogy elveszítsék a szüzességüket.



ORE-TACHI NI TSUBASA WA NAI

Részek:12
Kategória:fantasy,ecchi,romantikus,vígjáték,seinen, iskolai élet
Ez a szezonbéli legértelmetlenebb,és legömlesztett(?),nem az nem jó rá. Legyen inkább összecsapott. Ugráltak a jelenetek között de olyan szintén,hogy az ember nem érti,hogy mi is történik és miért valójában.
Az utolsó 2-3 részben kap az ember csak rá választ,de utána is elég zagyvaság van benne:/
A rajzolása az egyetlen pozítum a számomra, a többi egy kalap szar. Jó...van benne pár poén amin nevettem de ennyi.Slussz-passz.
6/10 del ehet még ez is erős értékel neki.Van olyan érzésem,hogy pályázni fog 2011 legrosszabb animéje címre.




THE WORLD GOD ONLY KNOWS(KAMI NOMI ZO SHIRU SEKAI) 2.ÉVAD

Részek:12
Kategória:fantasy,romantikus,vígjáték,hárem,iskolai élet,seinen

TÖRTÉNET
Aki látta az 1.évadot annak nem kell bemutatni,de aki nem akkor röviden .
Katsuragi Keima a dating sim(randijátékok) világában él,a való életet kizárja amennyire csak tudja,még egy nap kap egy üzenetet amiben segítséget kérnek tőle. A fiú azt hiszi,hogy ez újra egy a dating simmel kapcsolatos kérdés(mivel ő a játékok istene lehet így mondani),ám téved. Elfogadta a felkérést és ekkor az égből lepottyan Elsie,a démonlány,aki a tények elé állítja Keimát,hogy mivel elfogadta a szerződést amit küldött neki,ezért segítenie kell neki elfogni a Pokolból kiszabadul lelkeket amik a lányok szívében telepedett le. Keima természetesen ellene van,de a szerződés mindkettőjükre szól.Ha nem szedik  össze az összes lelket,annyi a fejüknek. A tudnivaló még róla,hogy úgy tudják kicsalogatni a lelkeket,ha a lányok szerelmesek lesznek,ebben lesz Keima a segítség,vagyis magába kell szerettetni a lányokat és egy csókkal kiűzni onnan őket.
Itt kezdődik akis kalandjuk. Míg az 1.évadban 4 lányt hódított meg,addig a 2.évadban csak 3+1 voltXD
Miért is 3+1?
A  +1 az lenne Haqua, Elsie démon barátnője.
A 3 lány pedig:
-az 1. lány Kasuga Kusunoki, a harcművészetet tanuló lány,aki megpróbálja elnyomni magában az aranyos dolgok iránti tulajdonságát és emiatt van benne egy szellem aki a cuki dolgokat szereti csak.
-2.lány Chihori,aki éppen szerelmes(vagyis csak azt hiszi) és éppen Keima szeme láttára utasították vissza. Ekkor a srác,hogy a lányból kiűzzék a démont, segít neki,hogy a fiú akibe szerelmes észrevegye. Ám ekkor Chihorit már nem az a fiú kezdi el érdekelni:)
-3.lány lenne Jun Nagase, 21 éves tanárnak tanuló lány,aki pont Keimáék osztályába kerül és a "különlegessége" miatt egyből feltűnik neki. Sajnálatot érez iránta és szerinte magányos,ezért megórbálja visszaterelni a való világba. De azért neki is meg van a múltja,hogy miért is költözött belé az elszabadult lélek.
Ezek lennének a lányok, de eze között vannak átfedő részek amik nem lettek annyira rosszak mint az 1.évadban.

VÉLEMÉNY
Ha már az 1.évadot emlegettem, a 2.évad sokkallta jobbra sikeredett. A lányok történetei és Keima hódításai sokkal összetettebbek,plusz a lányok karakterei is jobban tetszettek. Sőt Keimát egy kicsit nyitottabbnak lehet érezni a vége felé már.
Az OPENING ismét csak mind zeneileg mind képileg jól sikerült:) Az endingje nem nagyon jött be itt se:/

A 2.évad utolsó endingjében bemutatták a 3.évad lányait,csak kérdéses,hogy jó lesz-e a 2.évad eladásai,mert ha nem akkor nem lesz 3.évad:((

9/10



HIDAN NO ARIA(ARIA SCARLETT AMMO)

Részek:12
Kategória:akció,ecchi,vígjáték,romantikus,természetfeletti

TÖRTÉNET:
Tohoyama Kinji a Butei iskola tagja, ami hasonló egy rendőrséghez,csak itt a tanulók még tinik.
Épp a fiú iskolába tart biciklivel mivel lekéste a buszt és egy bombát rejtettek a biciklije alá, tehát tekerni kell mint állat. Ekkor a jön a segítség az égből szószerint Kanzaki Aria személyében,aki szintén egy Butei tag és most érkezett meg Európából. A lány megmenti a fiút,és begurulnak egy garázszerűségben. Az ájulás után megához térve Kinji amit először meglát az Aria melltartója és bekapcsol a Hyteria Mode(vagyis amikor izgalmi állapotba kerül a fiú,teljesen más lesz a személyisége és egy óriási harcos). Stb stb.
A főbb szerepők mellett ott van még Kinji gyerekkori barátja, a szőke szépség Riko, a mesterlövész Reki, és a későbbiekbe jönnek még páran.

A történetben lesznek leszármazottai Scherlock Holmesnak, Vladnak, Lupinnak. Lehet kihagytam valakit.
A szereplők közül az egyik kedvencem az Kinji volt. Aria egy tsundere,de van egy aranyos oldala is.
Riko akit nem tudok hova tenni,aki megnézi megtudja,hogy miért.

Az OPENINGJE a tavaszi szezonból a kedvencem azu összes közül. Így van ez az ENDINGGEL is.


Ami nem tetszett az a lezáratlansága,és egy kicsit az össze-visszasága volt. Na meg,hogy nem lehetett tudni most Kinji mit is akar igazából és melyik lánytól.
Szerintem várható 2.évad,hisz OVA is lesz belőle vmikor ősszel-télen.

8/10

2011. június 16., csütörtök

SEX PISTOLS


ÉV:2010-2011
RÉSZEK: 2 OVA
KATEGÓRIA: YAOI,VÍGJÁTÉK, SCHOOL LIFE,FANTASY

2000 óta  azonos néven futó manga alapján készült,eddig 7 kötet jelent meg.

Történet:
4 főbb szereplőnk van és a 2.OVA-ba még jön 2 szereplő.
Madarame Yonekuni férfiiszonyos,éppen csak hát ő maga is férfi és a nőket szereti.
A történet úgy kezdődik,hogy Yokekunu testvére,Kunimasa elviszi hozzá barátját/szerelmét Noririn-t,hogy segítsen neki. Erre ő csak egy megoldást lát Kunimasának és Noririnnek minél előbb le kell feküdniük,mert a srácnak olyan kisugárzása van,hogy minden férfi tekintetét vonzza és rá akarnak mászni.
A másnap már a következő szereplő szemszögéből van, Shiro-éból,aki az osztályelnök és egyben szerelmes Yonekuniba,ezt a srác viszont nem sejti és az összes férfi közül éppen csak vele tesz kivételt(együtt szokták ebédelni).

Összességében ennyi,elég rövid lett az ismertetőm,de ez még csak kb az .OVA fele,szóval jönnek még dolgok.
Poénokban nincs hiány,a rajzolása se csúnya.
Az OVA-k külön-külön 30-35 percesek egyszóval nem hosszúak. Az opening zenéje is jó.
Egyetlen ami rosszat tudok róla mondani az hogy a 2.OVA szerintem gyengécskébbre sikerült mint az 1. de ez csak az én véleményemXD

2011. június 10., péntek

KOI KAZE

ÉV:2004
RÉSZEK:13
KATEGÁRIA:ROMANTIKUS,DRÁMA,SLICE OF LIFE,PSZICHOLÓGIAI


Történet:
AKIT A VÉRFERTŐZÉST VISSZATASZÍTÓNAK TALÁLJA NEM AJÁNLOM!!

Koshiro,a 27 éves dologzó férfi az édesapjával él,mivel elváltak a szülei több mint 10 éve.
Egyik nap tart hazafelé a metróval amikor egy középiskolás lánnyal találkozik a tekintetük,majd a lány leszáll,de a bérlete leesik és Koshiro adja neki vissza.
Másnap a lány Koshiro munkahelyéhez megy megköszönni a tegnapi dolgot, majd elmennek a vidámparkba ahol érzelmileg elég közel kerülnek egymáshoz.
Kilépve a vidámparkból Koshiro papa jön és elmondja,hogy a 15 éves Nanoko akit vártak és a vérszerinti testvére. Mindketten először sokkot kapnak.
Együtt kezdenek élni,és ahogy telnek a napok-hetek, Koshiro méginkább észreveszi,hogy valami nem stimmel. Szexuális vágyat érez először,és pont a Nanoko iránt.
Próbálja tagadni addig a pontig, amíg el nem kezdi szaglászni a húga fehérneműjét,és önkielégítést végez a húga magában alkotott képére. Itt már kitisztul minden a fejében,és tudja,hogy rossz dolog,mégis nehezen tudja visszafogni magát.
Nem sokkal később,hogy tisztulni látszanak a kapcsolatuk(gondolok itt arra,hogy úgy kezdenek ki nézni mint báty és húgi),Nanoko is ugyanígy kezd érezni iránta.

VÉLEMÉNY:
Akkor először amik nem tetszettek,mivel ebből van kevesebb.
A rajzolása amit idesorolnék az első. Egy idő után meg lehet szokni,de elfelejti az ember mivel a hangulata magával ragad.
A másik meg ami nem tetszett,végülis az,hogy elég kevés minden történik és húúúúúzzzák.

Akkor jöjjenek a pozitív dolgok.
Ahogy írtam már,a hangulata. Én ezt ahogy néztem valahogy a Paradise Kisshez tudnám hasonlítani a hangulatot.
Majd ott van a különböző emberi cselekedetek amiket beletettek.
Gondolok itt olyanokra minthogy körömvágás,fejbevágás,mentruációs görcsök, porszívázás stb...
Ezek nagyon bejöttek,hogy ilyen apróságokat láthattam benne,mint ahogy a legtöbbe nincs ilyen.
A zenéje elmegy.Igazánól annyira nem tudom,mert egyszer hallgattam csak végig így annyira véleményem nincs róluk.
A karakterek annyira nincsenek kidolgozva de ez annyira nem hátrány szerintem mert az érzelmekre fókuszál végig az anime,nem annyira a jellemfejlődésre.

2011. június 6., hétfő

KAZE NO STIGMA

Részek:24
Kategória:mágia,vígjáték,romantikus,ecchi,dráma


Történet(ERŐSEN SPOILERES)
A történetben a Kannagi család uralja a tüzet.Persze ez alól kivétel Kazuma Kannagi,akit emiatt kitagadott az apja,mivel ő a tűz helyett csak a szelet tudja elsajátítani.Tehát apuci kitagadta,erre muszáj volt neki otthagyni a szülői házat.Pár évvel később,mikoris a srác csak pénzért vállal démonok elűzését és miegyebeket, vissza kell térnie a Kannagi birtokra egy megbízott ügy miatt. A Kannagi család feje(Kazuma nagybátyja) ad egy feladatot,hogy végezze el.Maga mellé kap persze egy segítséget is,aki nem más mint Kannagi Ayano(Kazuma unolatestvére),hogy dolgozzanak együtt az ügyön. A lány a másik főszereplője az animének. Eléggé cserfes,és ahogy az lenni szokott később szerelmes lesz Kazumába,de ez rendes segítőkész lány mégha néha,sőt gyakran ügyetlen is(mutatja ezt a 8.részXD).
A harmadik főszereplő Kazuma testvére,Ren.A szőke kis érzékeny fiú,aki azért ha kell tud keményen bánni a tűzzel.:)
Ők lennének a három főszereplőka,akik  különböző fontos szerepeket töltenek be.
Az animében külöböző ellenségek vannak.
Az 1-4.részig a Szél klán elrabolja Ren-t és próbálják a testét felhasználni,hogy felélesszenek egy démon.
Az 5-7.részig a Kannagi klán egyik szolgája próbál bosszút állni Kazumán amiért megölte a bátyját.
A 8.részt inkább vicces kis történetnek mondanám,de ezt nem szeretném lelőni. Komolytalan,de aranyos,személy szerint ez a kedvenc részem:D
A 9-12.részig a földmágusaival kerülnek összetűzésbe,ahol is a Fuji vulkán kitörése miatt fel kell áldozniuk minden 30 évben egy,a föld mágust a családból és készítenek egy klónt csak erre a célra,aki elég közel kerül Renhez egy este alatt.
A 13.részben ismét csak a mókáé a szerep. Hőseink egy vidámparkba mennek démonok legyőzni,aki valójában nem is igaz,hanem csak Ayano apja akarja,hogy randizzon Ayano és Kazuma.(bírom az apucitXD)
A 14-15.részben megérkezik egy amerikai tűzmágus,hogy Ayanotól és a családjától elvegye a "Legjobb tűzmágus család" nevet,így harcolnak.
A 16.rész ami megint csak vicces. Elmennek egy gyógyfürdőbe kipihenni a fáradalmakat,ahol is Kazuma össze akad édesapjával akit szívből utál(legalábbis azt gondolja,de mégseXD) és mindig vereekdnek akárhányszor csak találkoznak(ez vicces részXD).
A 17.résztől pedig jön a végső történet kibontakozásaa ami egybena  legborúsabb,legsötétebb is,ahol  Kazuma lesz a főszereplő.
De kezdjük az elején. Az interneten van egy oldal amit ha megnyits megkérdezik tőled,hogy "Akarsz-e hatalmat?",ha igen akkor kapsz egy szupererőt amit a későbbiekben harcokkal fog járni,hogy ki is legjobb.
De emögött a "játék" mögött áll Kazuma fő ellensége,aki szeme láttára ölte meg egykori szerelmét,amit eddig sem bírt feldolgozni. Meglátja a "Mester" által készített hasonmását Lapint,aki a volt szerelme utolsó érzéseiből jött létre. Emiatt Kazuma sebei ha lehet így mondani feltépődtek,és előjött a régi énjének egyik része,vagyis a Kaszás. Mindenkit megöl bármilyen érdekből csak,hogy előrébb juthasson amit akar.
A végén Ayano szót ért Kazumával és visszatér régi önmagához,így legyőzve a gonosz.Vagyis inkább a gonosz megfutamodik. Történetileg ennyi.

Kazuma és Ayano kapcsolat egy kicsit mélyebb mint az szokott lenni,de azért mégse ebbe az irányba megy el az anime(inkább csak a közepe).
Zeneileg bejött az OP,az endről nem nyilatkoznékXD
A grafikája kicsit mosott(?) lehet rossz megfogalmazásXD de úgy alapjában véve a történet viszi az animét és el lehet ettől tekinteni(példa Pandora Hearts is erre).

24 részt kb 2 nap alatt néztem végig és még többet akartam ahogy a végére értem.
De végülis egy 2.évadra még van lehetőség,meg ez a befejezés....azért megérdemel ez 2.évadotXD